Γόρτυνα - Παλάτι Φαιστού & Μάταλα

Περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο νότια του Ηρακλείου, στην πεδιάδα της Μεσαράς, στην πλευρά του κεντρικού δρόμου, θα βρείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας. Επίσης γνωστή ως Γόρτυνα ή Γόρτυνα, είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Κρήτης με αδιάσπαστη ιστορία 6.000 χρόνων και έναν από τους πιο εκτεταμένους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.


Ο τόπος είναι η πρώτη ανθρώπινη κατοικία της Κρήτης στο τέλος της Νεολιθικής περιόδου (5η χιλιετία π.Χ.).Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Τίτου, το Ωδείο, το δωμάτιο του Νόμου και φυσικά το πλατάνι του Δία και της Ευρώπης.


Ο Κώδικας Νομοθεσίας της Γόρτυνας αντιμετωπίζει θέματα αστικού δικαίου, χωρίς διατάξεις σχετικά με το ποινικό ή το εμπορικό δίκαιο. Οι νόμοι για το γάμο, το διαζύγιο, η κλοπή, η περιουσία των σκλάβων και η κατάστασή τους, η κληρονομιά κλπ., Αντιμετωπίζονται σε 630-640 γραμμές από τις οποίες σώζονται 605.Οι νόμοι είναι εντυπωσιακά φιλελεύθεροι και προοδευτικοί.


Δεν είναι απλώς οι νόμοι μιας Κρητικής πόλης-κράτους. αποτελούν τον παλαιότερο κώδικα της ελληνικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου θεωρούνται η μεγαλύτερη συμβολή της Κλασικής Κρήτης στον παγκόσμιο πολιτισμό!Λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Γόρτυνας βρίσκουμε τους λόφους όπου βρίσκεται το παλάτι Φαιστού (το δεύτερο σημαντικό μινωικό ανάκτορο στην Κρήτη μετά την Κνωσό).


Η Φαιστός ήταν το κέντρο των θρησκευτικών και οικονομικών δραστηριοτήτων και η σημασία της έγκειται όχι μόνο στο μέγεθός της αλλά και στο γεγονός ότι έχουμε μια σαφή στρωματογραφική ακολουθία δύο διαδοχικών παλατιών.Ένας καταστροφικός σεισμός γύρω στο 1700 π.Χ. έφερε στο τέλος το παλιό παλάτι. Αναπαλαιωμένη, ο Φαιστός συνέχισε να ακμάζει κατά τους αρχαϊκούς, κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους. Καταστράφηκε από τους Γορτυνούς κατά τον 3ο αιώνα π.Χ.Το απόγευμα συνεχίζουμε για τα Μάταλα, το αρχαίο λιμάνι της Γόρτυνας και τη Φαιστού στο Λιβυκό Πέλαγος. Οι τεχνητές σπηλιές, χαραγμένες στη βόρεια όψη της ακτής, πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν ως προϊστορικές κατοικίες και τόπους λατρείας, ενώ κατά τον 1ο-2ο αιώνα χρησιμοποιήθηκαν ως τάφοι.Αργότερα, τη δεκαετία του 60 οι σπηλιές φιλοξενούσαν μια κοινότητα hippie και σήμερα προστατεύονται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.Η μαγευτική είσοδος των Ματαλών χαρακτηρίζει μία από τις καλύτερες παραλίες της Κρήτης. Η γαλαζοπράσινη θάλασσα σας προσκαλεί να βυθίσετε και το γοητευτικό χωριό με τις γραφικές τοπικές ταβέρνες σας περιμένει να δοκιμάσετε τα τοπικά πιάτα.Share:
TAXI HERSONISSOS. We offer convenient, reliable and safe taxi services in Hersonissos and all over Crete.We offer the most dependable and highest quality taxi services, anytime all over Crete.Το Ταξί χερσονήσου-Ηρακλείου Ταξί χερσόνησος εξυπηρετεί καθημερινά σε όλη την Κρήτη. - Παρέχει 24 ώρες εξυπηρέτηση - Δωρεάν wi-fi σε όλα τα αυτοκίνητα.Ταξί - Ραδιοταξί - Σταθμοί Ταξί Λιμένας Χερσονήσου.Λιμένας Χερσονήσου Δείτε πληροφορίες για την καταχώρηση TAXI HERSONISSOS που βρίσκεται στην περιοχή Λιμένας Χερσονήσου και ανήκει στην κατηγορία Ταξί - Ραδιοταξί - Σταθμοί Ταξί. Υπηρεσίες Ταξί. Δείτε το τηλέφωνο, τη διεύθυνση και αναλυτικές οδηγίες.Radio Taxi Hersonissos.Chersonisos taxi service.Greece crete taxi.Heraklion taxi provides private transfers from Heraklion airport to Hersonissos. Hersonissos nowadays is considered as the most developed tourist resort of Crete, due to the high range of quality services and attractions provided and is able to fulfill all the expectations. Near Hersonissos there are three small villages.Best price in town.Tranfers in all Crete.Νow Μersedes Car. Αll Days-All Hours.Real Experienced Drivers · Reliable transportation.Cab hersonissos,cab hersklion,cab crete,cab chersonisos,cab analipsi,cab malia,cab hersonisos.Taxi Prices 2018 Heraklion Airport, taxi transfer from Heraklion Airport to all hotels.Transfers taxi from any hotel all city to airport or port.Heraklion taxi airport best price. Airport & Port Transfers! Online Booking with round trip option. Arriving at Heraklion airport or port ? Chania airport or port ?

Copyright © Taxi Hersonisos
All Rights Reserved - Design Website by Minas F.