Μοναστήρι Κεράς και Δικταίο Άνδρον

Το Ελληνικό Ορθόδοξο Μοναστήρι της Κεράς Καρδιώτισσας, βρίσκεται στη βόρεια πλαγιά του όρους Δίκτη, 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου και είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Σύμφωνα με την παράδοση, κατά την διάρκεια της οθωμανικής κατοχής της Κρήτης, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Καρδιώτισσας εκλάπη αρκετές φορές αλλά πάντα γυρνούσε στο μοναστήρι. Την τρίτη φορά η εικόνα αλυσοδέθηκε σε μια μαρμάρινη κολόνα, αλλά γύρισε πίσω μαζί με αυτήν. Η κολόνα είναι τοποθετημένη τώρα στην αυλή του μοναστηριού. Η αρχική του μορφή ήταν με μορφή κάστρου. Το καθολικό του μοναστηριού ήταν αρχικά ένας ενιαίος χώρος καμαροσκέπαστης εκκλησίας, και επεκτάθηκε με δύο νάρθηκες και ένα μικρότερο παρεκκλήσι. Οι τοιχογραφίες χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα, καθώς το βόρειο τμήμα της εκκλησίας διαθέτει τοιχογραφίες του 15ου αιώνα με χαρακτηριστικά της Μακεδονικής Σχολής Αγιογραφίας.Δικταίο Άνδρον 

Το εντυπωσιακό σπήλαιο του Δία, το σπήλαιο Δικταίον, βρίσκεται δέκα λεπτά με τα πόδια από το Ψυχρό, στο Οροπέδιο Λασιθίου, σε υψόμετρο 1025 μέτρων. Στο Ψυχρό υπάρχει αρκετός χώρος για πάρκινγκ με αρκετά εστιατόρια εκεί γύρω. Δύο μονοπάτια οδηγούν στο σπήλαιο ξεκινώντας από το πάρκινγκ. Το ευκολότερο μονοπάτι είναι αυτό απ’ τα αριστερά, διότι στο δεξί μονοπάτι (το παλαιότερο), οι πέτρες είναι φθαρμένες από χιλιάδες τουρίστες, και γλιστράνε. Η διαδρομή προς το σπήλαιο είναι μεγαλοπρεπής, όπως η θέα προς το Οροπέδιο Λασιθίου κόβει την ανάσα.
Εάν δεν θέλετε να περπατήσετε, υπάρχουν γαϊδούρια να μεταφέρουν τους επισκέπτες προς το σπήλαιο. Κοντά στην είσοδο του σπηλαίου υπάρχει ένα περίπτερο όπου μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια σε χαμηλή τιμή. Το σπήλαιο το οποίο έχει έκταση 2200 τ.μ., είναι καλά φωτισμένο και τα μονοπάτια του συνοδεύονται από ένα καλά σχεδιασμένο μονοπάτι, έκτασης 250 μέτρων. Σύμφωνα με τον θρύλο, υπήρχε μια προφητεία που έλεγε ότι ο βασιλιάς του κόσμου ο Κρόνος, θα εκθρονιστεί από τον γιο του.

Έτσι ο Κρόνος καταβρόχθισε τα παιδιά του για την προστασία του. Η γυναίκα του η Ρέα γέννησε τον Δία στο σπήλαιο Δικταίον, και το κράτησε μυστικό απο τον Κρόνο. Ξεγέλασε τον Κρόνο και αντί για το παιδί του έδωσε να φάει έναν βράχο τυλιγμένο στο φάσκιωμα του μωρού. Μετά άφησε τον Δία στο σπήλαιο να ανατραφεί από τους Δικταίους Κουρήτες κάτω από την προστασία και νοσηλεία της μυθικής κατσίκας Αμάλθειας και την Νεράιδα Μέλισσα. Ένας δεύτερος θρύλος λέει, ότι ο βασιλιάς Μίνωας, γεννήθηκε στο ίδιο σπήλαιο με τον πατέρα του Δία δηλαδή, το Δικταίο Σπήλαιο.


Share:
TAXI HERSONISSOS. We offer convenient, reliable and safe taxi services in Hersonissos and all over Crete.We offer the most dependable and highest quality taxi services, anytime all over Crete.Το Ταξί χερσονήσου-Ηρακλείου Ταξί χερσόνησος εξυπηρετεί καθημερινά σε όλη την Κρήτη. - Παρέχει 24 ώρες εξυπηρέτηση - Δωρεάν wi-fi σε όλα τα αυτοκίνητα.Ταξί - Ραδιοταξί - Σταθμοί Ταξί Λιμένας Χερσονήσου.Λιμένας Χερσονήσου Δείτε πληροφορίες για την καταχώρηση TAXI HERSONISSOS που βρίσκεται στην περιοχή Λιμένας Χερσονήσου και ανήκει στην κατηγορία Ταξί - Ραδιοταξί - Σταθμοί Ταξί. Υπηρεσίες Ταξί. Δείτε το τηλέφωνο, τη διεύθυνση και αναλυτικές οδηγίες.Radio Taxi Hersonissos.Chersonisos taxi service.Greece crete taxi.Heraklion taxi provides private transfers from Heraklion airport to Hersonissos. Hersonissos nowadays is considered as the most developed tourist resort of Crete, due to the high range of quality services and attractions provided and is able to fulfill all the expectations. Near Hersonissos there are three small villages.Best price in town.Tranfers in all Crete.Νow Μersedes Car. Αll Days-All Hours.Real Experienced Drivers · Reliable transportation.Cab hersonissos,cab hersklion,cab crete,cab chersonisos,cab analipsi,cab malia,cab hersonisos.Taxi Prices 2018 Heraklion Airport, taxi transfer from Heraklion Airport to all hotels.Transfers taxi from any hotel all city to airport or port.Heraklion taxi airport best price. Airport & Port Transfers! Online Booking with round trip option. Arriving at Heraklion airport or port ? Chania airport or port ?

Copyright © Taxi Hersonisos
All Rights Reserved - Design Website by Minas F.